IP Santral Ve Kullanım Alanları

IP santral nedir? Sorusunadetaylı bir şekilde cevap arayanlar oldukça fazladır. Gelişen teknoloji her geçen gün hayatımızda yen yeni ihtiyaçlar doğmasına neden olmuştur. Bu ihtiyaçlardan en önemlisi hiç şüphesiz iletişim araçları olmuştur.

İletişim teknolojisinin gelişmesi le ortaya çıkan IP santral günümüzde oldukça yaygın kullanılmaktadır. Her geçen gün daha da gelişen bir teknolojidir. IP santral kullanarak insanların işleri aksamaz, nerede olursa olsun kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz. IP santralin en çok tercih edilme nedenlerinden biri de budur.

IP Santral Nedir, Ne İçin Kullanılır?

İnsanlar günümüzde IP santral hakkında detaylı bilgi sahibi değildir. Ne olduğunu, hangi alanlarda kullanıldığını, avantajlarının neler olduğunu ve neden kullanılması gerektiği halen bilinmemektedir. IP santralin ne olduğunu tanımlamak gerekirse, ses, görüntü vb. iletişim gereksinimlerini karşılayan network (ağ) üzerinden ip protokolü kullanarak iletilen telekomünikasyon sistemidir.

IP santraller insanların işlerini önemli ölçüde kolaylaştırmaktadır. IP santral kullanarak insanlar zaman kavramından ve mekân kavramından bağımsız hareket edebilmektedir. Genellikle ofis ortamlarında tercih edilmektedir. Ofiste değil iken bile gelen çağrıların cevaplanmasına olanak sağlayan önemli bir teknolojik sistemdir. Ofis dışında iken dahili numaraya arama yapılabilmekte ve gelen çağrılar cevaplanabilmektedir. Nerede olursanız olun her yerden kolayca iletişim kurabilirsiniz.

Cevaplanamayan çağrılar, sesli mesaj olarak bırakılabilmektedir. IP santraller kullanılan ofisler aralarında ücretsiz iletişim kurabilmektedir. İnternet bağlantınız varsa, dahili numara ile kablosuz telefona bağlanarak kolayca kullanılabilmektedir.

IP Santralin Avantajları Nelerdir?

Yazılım tabanlı bir sistem olduğu ip santral için internet, bilgisayar gibi iletişim teknolojileri ile kolayca bağlantı kurulabilmektedir.Birden fazla kişi ile telefon yapma özelliği bulunmaktadır. Grup görüşmeleri, kolaylıkla yapılabilmektedir.

• Çok katılımcılı telefon görüşmesi (telekonferans) yapılabilir.

• Eğer birden fazla şubeli iseniz, şubeler arasında birbiri ile ücretsiz iletişim kurma gibi olanak sağlanmaktadır.

• Cep telefonlarınızda Ip santrale bağlantı kurabilir ve ücretsiz aramalar yapabilirsiniz.

• Ip santral sistemlerin kurulması ve yönetilmesi çok kolaydır.

• Eğer uzun süreli bir kullanım düşünülürse maliyeti çok düşüktür.

• Her yerde iletişim kurabilme imkânı sunmaktadır.

• Eğer IP santral satın alacaksanız https://www.kry.com.tr/ip-santral-cozumleri/ adresinden satın alabilirsiniz.

IP telefon santralleri, geleneksel analog anahtarların yerini alan ve ses, video ve veri iletimini tek bir ağda birleştiren iletişim sistemleridir. IP tabanlı santraller, yönetimi ve programlanması kolay, kurulum ve bakım maliyetleri düşük olduğundan işletmeler için pratik çözümlerdir. IP santral ile geleneksel analog santrallerin özelliklerine ek olarak ses kaydı, konferans, görüntülü arama, sesten e-postaya, durum bilgisi izleme, anlık mesajlaşma, uzak katılımcılar ve uzak ofis gibi gelişmiş uygulamaları kullanabilirsiniz.

IP Santralin Faydaları

IP santralinin bazı kullanım faydaları bulunmaktadır. Bunlar şöyledir;

• Sabit telefonlara bağımlılığı ortadan kaldırmıştır. Akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar gibi cihaza yüklenen yazılım telefonları ile aboneler dünyanın her yerinden bağlanarak, telefonlarını ofisteymiş gibi kullanılabilmektedir.

• Şirketin farklı departmanları arasında kurulan IP köprüsü sayesinde iletişim maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlanmaktadır. IP santral, İnternet üzerinden birbirleriyle doğrudan iletişim kurabilir ve çoğu, bu bağlantı üzerinde tek bir numaralandırma yapısını koruyarak çalışabilir. Böylece tüm bölümlerdeki abonelerin her bölümden ulaşabilecekleri tek bir numarası olur ve bölümler arası aramalar yapılabilir.

• IP santral ile verimi artırmak çok kolaydır. Verimi artırmak için santrale yeni kartlar eklemeye gerek yoktur. IP abone altyapısı bir yazılım yapısı olduğundan, sadece IP abone lisansı eklenerek abone sayısı artırılabilir.

IP Telefonlar İçin Özel Kablolara Gerek Varmı?

IP telefon, IP aboneleri için özel kablolar gerektirmez. Binadaki mevcut bilgisayar altyapı kabloları doğrudan IP telefonlar için kullanılabilir. Hemen hemen her IP telefonunda bir hat çoklayıcı vardır. Bilgisayar için hazırlanmış bir kurulum böylece hem IP telefon hem de bilgisayar için ek kablolama olmadan kullanılabilir. Aynı zamanda akıllı telefonlar, cep telefonları, bilgisayarlar ve benzerleri kablosuz bilgisayar ağları üzerinde çalışabildiğinden, kablosuz ağın bulunduğu yerlerde IP telefonlar da bu kablosuz ağlar üzerinde çalışabilir.

IP değişiminin bakımı ve programlanması kolaydır. WEB arayüzü sayesinde standart bir internet tarayıcısı uygulamalar üzerinden sorunsuz bir şekilde çalıştırılabilir. IP santral aboneleri, abone ayarlarını kontrol edip değiştirebilir ve bazı servisleri kendi bilgisayarlarından kolaylıkla kullanabilir. Örneğin, sesli mesajlar bilgisayarda görülebilir ve dinlenilebilir veya sesli mesajlar e-posta yoluyla alınabilmektedir. https://www.kry.com.tr/ip-santral-cozumleri/ sitesinden temin edilebilir.

Telefon Santrali

Telefoncu, birden fazla santral hattına bağlı kalarak iletişim kuruyor. Bu sayede, insanların birbirlerine ulaşım sağlamaları destekleniyor. Buradaki temel amaç, iletişimsel sürekliliği koruyabilmektir. Telefon santrali kendisine gelen ve giden aramaların denetimsel kontrollerini yapıyor. Buradaki amaç, birçok insana destek olabilmektir. Telekomünikasyon olarak da isimlendirilir.

Telefon ilk üretildiği zaman aralıklarında Manuel olarak elle kullanılıyordu. Aramayı gerçekleştirmek isteyen kişi operatör alanına bağlanıyor. Ardından aranan numara söyleniyor ve arama işlemi gerçekleşiyor. Arama işlemi ayrıca saniyeler içerisinde gerçekleşiyor. Hava şartları ve ulaşım kanalları bazen erken neden olabiliyor. Çünkü elektrik hatları ve istenen kişiyi aramak, imkânlar çerçevesinde zorlaşır veya kolaylaşır. İmkân ve aranacak kişiye ulaşım yolu önemlidir.

Telefon Santrali ve Avantajları

Telefon santrali kullanım yönünden birçok avantajı beraberinde getiriyor. Özellikle yaşlı olarak bireyler, telefonda bulunan tuşları görme konusunda zorluk çekebilirler. Telefon santraline bağlandıkları zaman, istedikleri numarayı söyledikleri için arama işlemi gerçekleşmiş olur. Operatörler, arama yapan ve aranan kişinin arasındaki bağlantısının sağlanmasını gerçekleştirir.

Günümüzde genellikle şirket içlerinde iletişim kanallarının sağlanması için kullanılıyor. Şirket, okul, hastane ve buna benzer birçok alan içinde kullanıma uygundur. Şirket içi hatlarda, ilgili kişilerin telefon numaraları bulunuyor. Örneğin şirkette, karşı taraftan arama geliyor. Bir isim belirtilip, ardından istenen kişiye ulaşım sağlanır. Santral, burada iki kişi arasındaki bağın kurulmasını sağlar. Telefon santrali devamlı kontrol edildiği için iletişim sağlanması günümüzde daha kolaydır.

Telefon Santrali ve Kullanım Alanları

Telefon santrali kullanım alanları çok geniş bir perspektife yayılım gösteriyor. Özellikle birbirlerine ulaşım sağlayamayan insanların, kısa sürede konuşmaları gerçekleşir. Her bireye ait bir kod vardır. İlgili telefon kodu, santral tarafından girildikten sonra ulaşım sağlamıyor. Bazı anlarda ulaşım esnasında kopma olabiliyor. Bu gayet doğal bir süreçtir.

Çünkü sonuç olarak yer tasarrufu da sağlanıyor. Güç tüketimi olarak bakıldığı zaman en az seviyede olduğu ortaya çıkıyor. Üretilmesi ve buna bağlı ekonomik faaliyetleri fazladır. https://www.kry.com.tr/ip-santral-cozumleri/ sing-recording dileyen her birey sitemizden satın alma işlemlerini tamamlayabilir. Satın almak, hem size hem çevreye ekonomik anlamda destek oluyor.

Telefon Santrali

Telefon iletişiminin kritik bir parçası olan santraller, ilk üretimlerinde manuel olarak çalıştırılıyordu. Aramak isteyen kişi önce operatörle bağlantı kurup ve aramak istediği numarayı arardı. Operatör ayrıca arayan ile aranan kişi arasında manuel olarak bir bağlantı kurardı. Bu telefon santrali yerine, hat yönlendirmesini gerçekleştirmek için günümüzde artık otomatik telefon santrali kullanılmaktadır.

Günümüzde santraller ağırlıklı olarak şirketler arasındaki iletişim için kullanılmaktadır. Şirket bünyesinde telefon sistemine bağlı telefonlar kendi aralarında dahili numaralar kullanarak ücretsiz olarak haberleşebilmekte ve dış hatlardan rahatlıkla arama yapabilmektedirler.

Telefon Santrallerinin günümüzde yaygın olarak kullanılan özellikleri, yerden tasarruf sağlaması, en

Views: 4

Comment

You need to be a member of On Feet Nation to add comments!

Join On Feet Nation

© 2024   Created by PH the vintage.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service