Members

Full-spectrum LED-groeilampen: alles wat u moet weten

Kweeklampen zijn er in verschillende vormen, maten en spectrums. Onlangs is led-groeilicht met volledig spectrum populair geworden, met name diegenen die beweren het volledige spectrum van licht te leveren. Voordat u de sprong waagt en volledig spectrumlicht koopt, vraagt ​​u zich misschien af ​​of het de hype waard is en, aangezien LED's vaak tot de duurdere verlichtingsopties behoren, de prijs.
LED-lampen bestaan ​​al een tijdje en de meeste mensen kennen ze als een efficiënter, duurzamer alternatief voor gloeilampen of compacte fluorescentielampen. LED staat voor light-emitting diode, en het belangrijkste verschil tussen een led kweekstrip full spectru en andere lampen is dat ze licht in één richting uitstralen. Door gerichte lichtemissie kunnen ze energie efficiënter gebruiken in plaats van deze te verliezen aan de omgeving. Ze bevatten ook geen kwik zoals veel andere lampen. Het gebruik van groeilampen voor wietplanten is zowel milieuvriendelijk als beter voor uw energierekening.
Een krachtig led-groeilicht beweert licht te produceren dat op zonlicht lijkt, en voor mensen is dat ook zo. Dat is wat een opsommingsteken op een productpagina verwijst naar een kleurweergave-index (CRI) van 90 of hoger. De hoogst mogelijke CRI is 100, wat overeenkomt met een gestandaardiseerd daglichtniveau.

Full-spectrum led groeilamp strip zijn om die reden populair in huizen en kantoren: voor ons zien kleuren eruit zoals ze zouden moeten zijn wanneer ze worden verlicht door een LED-lamp. Het spectrum waarnaar wordt verwezen wanneer een product beweert het led-groeilicht met de hoogste opbrengst te leveren, betekent over het algemeen dat het licht dat we kunnen zien van rood naar violet, zoals in een regenboog, samen met infrarood licht.
Hoewel het allemaal erg wetenschappelijk klinkt, is "volledig spectrum" een marketingterm. Vanuit wetenschappelijk oogpunt strekt het volledige elektromagnetische spectrum zich uit van gammastraling geproduceerd door radioactieve deeltjes tot radiogolven, die, hoewel niet schadelijk, ook niet nuttig zijn voor planten. Dit kan verwarrend zijn omdat zowel het volledige bereik van elektromagnetische straling als zichtbaar licht een spectrum wordt genoemd. Het is het gemakkelijkst om over hen na te denken in termen van hun golflengten. Het volledige elektromagnetische spectrum omvat golflengten tussen een miljardste van een nanometer en honderd kilometer. Zoals besproken in de volgende sectie, gebruiken planten alleen golflengten tussen 400 en 700 nanometer, ongeveer hetzelfde als wat mensen kunnen zien, waardoor het het "volledige spectrum" van zichtbaar licht wordt. In dit artikel is het spectrum dat wordt besproken alleen zichtbaar licht.

Views: 1

Comment

You need to be a member of On Feet Nation to add comments!

Join On Feet Nation

© 2024   Created by PH the vintage.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service